AllmäntDjurMänniskorNaturRedigering
RSS 2.0

HDR

Har äntligen tagit mig tiden och fått tag i orken att lägga ner lite tid på mina bilder.
Har fixat ihop ett par HDR-bilder, vilket var ett tag sen!
Synd bara att det blir en lagom stor program-logga mitt i alltihop.





slänger även in några andra bilder som blev under dagen.






SPINNIN'


ALL ABOUT ME






@ KNAFTEN

Idag brände jag iväg med möken och besökte min syster i knaften.
Sötaste hunden och finaste ljusen. Varsågoda.






GINGERBREADHOUSE

Jag och mirjam gjorde ett pepparkakshus igår. Det blev fint.










KONSERT

Igår var det ju konsert här i lycksele. Försökte mig på att få några bilder där jag satt.
Av 200 bilder så var det ungefär 10 stycken som fungerade .. Lite synd faktiskt.









"Kära tomten, jag önskar mig ett nytt objektiv och en blixt i juklapp.
Tack på förhand!"



REUNION

Ett fåtal av de gamla Es3:orna har äntligen umgåtts. Igår så kollade vi på codan och mindes, idag så fann vi Isak, och kollade på julshowen. För mig var det första gången jag kollade, resten hade sett den minst tre gånger tror jag. Skitbra var den iaf.

Efter julshowen idag gick vi på indo och mös. (Som jag såg det) Tyckte det var ganska mysigt faktiskt :) Försökte få till några någorlunda bilder, men det jag märkte nu var; ISAK ÄR INTE MED PÅ NÅN BILD JU! Lite synd, trodde jag knäppte några på han också ...












SNUFFEBUDDN

Var just ute på en prommis med sötvovven min. Vi båda höll på frysa ihjäl innan slutet. Dum som jag var tog jag inga vantar heller, tur det är varmt i lägenheten iaf! Här är han, mitt hjärta, mitt allt, the one and only; Goliat!




Ska snart på jobbet också, känns lite surt att jobba ikväll, och även imorgon kväll faktiskt .. Anledningen är att några ur den nu upplösta ES3:an ska sammanstråla och umgås dessa två kvällar. Nog för att jag har tänkt joina efter jobbet, men hade ju varit kul att vara med en hel kväll! Äh, blir nog bra ändå.

51 minuter kvar, till jag ska på jobbet ..


OH

Jag visste väl att det skulle bli såhär. Dom första dagarna är man aktiv & skriver oftare än oftast. Det avtar dock efter ett tag. Jag kan ju "glädja" mig med att jag har en anledning, jag har sovit den senaste veckan, när jag inte jobbat har jag sovit. och när jag jobbat så har jag haft lust att sova, och när jag varken har sovit eller jobbat så har jag inte orkat uppdatera. Känns lite meningslöst sådär. Jaja, lägger upp en bild idag, från ett gammalt så-kallat-photoshoot .. Nu känner jag mig duktigare. YES!



Har förresten haft en väldigt intressant diskussion med min gamla far ikväll om hur jag ska planera inför framtiden. Har ju haft tankar kring att skaffa egen lägenhet .. Det gillade inte han, så det kommer inte bli av, inte än iallafall. Istället ska jag satsa på att jobba, tjäna pengar & spara pengar, köpa en mercedes (OJA!) och sen ta tjänsledigt och gå skola innan jag gör något annat! Här är skolan/utbildningen som har fångat mitt intresse:
http://www.fotoskolan.com/utbildning.html


NECESSARY


FALLEN LEAVES

Var ute på en prommis på jobbet idag, tog självklart tillfället i akt och tog lite kort.
Här är resultatet av dagen.





M&J

Igår kväll for jag och mickan på lucia-firande. Vi flög våran kos efter en timma,
istället gick vi ner på ica och köpte Ben & Jerrys. Äckligt gott alltså.
Vi fortsatte ätandet, och hipsvips så åt vi chips. Gött vane, men jag har ont i magen idag.
Kvällen gick, jon kom och gick, mickan gick isäng och jag låg på en hård IKEA-soffa under ett täcke och var skitnervös och lite halvrädd. Jag hörde saker utanför lägenheten och inuti. Jag vet att hennes kaffemaskin har ett eget liv, men den här gången var det inte den som levde om. Läskigt vare, och inte nog med det!
Mickan gnisslade tänder i säkert en timma. Jag blev lite lätt irriterad och somnade vid 06.00 imorse. Jag var, och är ganska trött. Godnatt!

 

HJÄRTAT MITT





Ikväll blir det ett kärt återbesök i knaften hos josefine.
Som jag har saknat henne! Ska bli kul, skönt, behövligt, att få umgås med varandra ikväll :)
Antagligen blir det bara att ta det lugnt och kanske fota litegranna.
Så vi ser väl om det kommer upp några knaften-bilder här på bloggen.

TRÄD


MAT

Gårdagen bestod av 3.5er och ett nattklubbsbesök. Hemma ganska sent inatt .. 
Denna dag var alltså ganska seg, och väldigt tröttsam. 

& på det så skulle jag och äta julbord med jobbet senare på dagen.
och som vanligt då jag tar kort så blir det inga bilder som visade hur det kanske såg ut på stället jag var på, utan mer en liten mysig detalj som fanns.  & här är då två ganska mysiga bilder iallafall.




CLOSE-UP

Beställde för några dagar sen hem 2 st filter. Ett close-up och ett soft-focus filter.
Fick hem dom ikväll, och har nu testkört close-up filtret!
Och eftersom det närmar sig 2:a advent så bjuder jag på en ljusstaks-bild.



& slänger även in ett försök till en fin fisk-bild. tyvärr så lyckades jag inte fånga de små rackarna, istället blev det bara fartränder. Blev dock en relativt snygg bild ändå!


NYSTART

hallådär.
Mitt namn är då Julia Melin och är en nyfylld 19-åring från numera kalla norrland i en stad som heter Lycksele. Jag har startat denna blogg för att visa resten av världen mitt stora intresse, fotografi. Är ju ingen proffsfotograf precis, har väl tagit fram min gamla lilla kompakt-kamera då och då och försökt få till bra bilder, men har hållt på att fota "på riktigt" sen 1:an på gymnasiet. Det var då vi fick låna en riktig kamera (som jag såg det) , en Nikon D80 i samband med en fotokurs vi hade. Fick sen ha den till låns resten av gymnasiet. Men tillslut så fick jag ju lämna tillbaka den eftersom jag då tog studenten. Tappade då lusten att hålla på med bilder ett tag, men nu när jag har införskaffat mig en egen systemkamera så hoppas jag på att försöka återuppta mitt största och kanske enda intresse. Köpte en Nikon D3000 förra veckan, och hittills så är jag lika nöjd som fisken i vattnet!

Ska nu försöka hålla den här bloggen vid liv genom mina bilder.
Tänkte börja med att inviga den med en bild från en alldeles underbar konsert i örnsköldsvik i fredags. Varsågod, här är winnerbäck.